/

Çatı Yapımında Ustanın Önemi 

Bahsettiğimiz tüm çatı türleri kendine özel hesaplamalar ve proje çizimleri gerektirmektedir. Tüm bunların bir çatı ustası tarafından yapılmaması durumunda masraf gerektiren yeni durumlar ile karşılaşılabilir. Bu yüzden çatı yapımı için mutlaka alanında uzman bir firmadan yardım alınmalıdır.

Çatı Ustası Ne Yapar

Çatı ustası binaların üzerindeki bizi koruyan farklı türlerdeki çatıların doğru ve düzgün bir şekilde yapımı konusunda görev üstlenir. 

Çatı yapımı oldukça karmaşık ve zorlu bir görev olduğu için mutlaka bir çatı ustası tarafından yapılmalıdır. Ustalar tarafından farklı tür ve tiplerde çatılar yapılabilmektedir.

Asimetrik Çatı

Asimetrik çatıların yüzeyleri birbirinden farklı olmaktadır. Eğimleri ve bükümleri birbirinden farklı olarak inşa edilir. İçbükey ya da dışbükey şekilde inşa edilebilir. 

Testere Çatı

Görünümü testere dişlerini andırdığı için bu isim verilmiştir. Genellikle Sanayi yapılarında kullanılmaktadır. Bazı durumlarda konutlar için de tercih edildiği görülmektedir. Konut ile uyum sağlaması için dikkat gerektirmektedir. Yapımı oldukça zor olan bu çatı türü mutlaka bir çatı ustası tarafından yapılmalıdır.

Düz Çatı

Teras görünümünde olmaktadır. Hem konutlar hem de işyerleri için tercih edilebilir. 

Beşik Çatı

Çatının yüzeylerinin iki yanda kırılarak oluşturulduğu çatı türüdür. Genellikle yağış oranı yüksek olan bölgelerde tercih edilir. Bu tür çatılarda yağmur suyu çatı üzerinde birikme yapmadan kolaylıkla zemine aktarılır.

Mansard Çatı

Oldukça farklı bir görünüme sahip olan çatının yapımı zor ve uğraştırıcıdır. Çatı aralarındaki ergonomi özel olarak hesaplanır. 

Dört Yüzeyli Çatı

Kırma çatı olarak da bilinmektedir. Dikdörtgen bir görünüm verilir. Dikdörtgenin dört köşesinden gelen eğimli parçalar bir noktada birleşir. Sık rastlanan bu çatı türü estetik bir görünüme sahiptir.

Pramidal Çatı

Çadır görünümüne sahip olduğu için çadır çatı olarak da bilinmektedir. Oldukça hoş bir görüntüsü bulunmaktadır.

Kule Çatı

Silindirik bir yapıya sahiptir. Eğimli ve dik bir görünüme sahip olacak şekilde tasarlanır. Sivri bir kalem ucuna benzer.

Tonoz Çatı

Geniş tonoz ve sivri tonoz olarak ikiye ayrılmaktadır. Geniş tonoz hafif dışbükey bir görünüme sahiptir. Bir yay parçasına benzer. Sivri tonoz ise geniş tonozun beşik çatıya benzetilmiş şeklidir.